Svetsad balk

Kundanpassad tillverkning av svetsad balk

Vi dimensionerar och tillverkar skräddarsydda, svetsade balkar. Balkarna produceras efter era önskemål. Detta för att optimera material och leveranstid. Dimensionering och projektering sker i egen regi.

Balkarna tillverkas rationellt i vår egen svetsmaskin och är underkastade kontroll enligt vårt FPC-system.

Vår svetsmaskin har följande kapacitet:

 • maxhöjd 1 800 mm
 • maxbredd 1 000 mm
 • maxlängd 18 000 mm

Svetsmaskinen består av fyra MAG-svetsaggregat och en frammatningsanordning som kontinuerligt svetsar balken med 0,5 m/min.

Produktion av stålbalk enligt kraven i SS-EN1090

All produktion sker enligt de krav som EN1090 ställer. Bjälklagsbalken tillverkas med snäva toleranser. För att säkerställa kvalitet och likformighet svetsas automatiskt de fyra svetssträngarna i en enda process.

Nästa gång ni behöver svetsad balk; tveka inte att kontakta oss för att få mer information och hjälp med eventuella beräkningar.

Kontakta oss »

Vi levererar många olika sorters stålbalkar

Hattbalk och kepsbalk är några exempel på balkar som vi erbjuder. Forssells Smide tillverkar, levererar och monterar balkar av hög kvalitet. I Sverige är det vanligt att svetsade balkar benämns med en förkortning. Här nedanför beskrivs några av balkarna:

 • FSB-balk

  Forssells Svetsade Balk är vår egen skräddarsydda hattbalk för byggindustrin. Läs mer om våra FSB-balkar

 • HSQ-balk

  en hattbalk, som fått sitt namn på grund av att dess profil liknar en hög hatt. Balkens enkelsidiga tvärsnitt påminner om ett q. Balken används som infogad i det bjälklager den lyfter. Läs mer om våra HSQ-balkar.

 • Deltabalk

  liknar HSQ-balken till utseende och är en svetsad samverkanbalk. Skillnaden är att Deltabalken har lutande livpåtar där överflänsen är tunnare än HSQ-varianten. För att möjliggöra funktionen att fylla balken, så är Deltabalken försedd med runda hål.

 • NSB-balk

  NSB är en hattbalk som påminner om HSQ-balken både vad gäller funktion och utseende, men denna balk har en HE-profil (varmvalsad stålprofil som ser ut som ett liggande H) och svetsade plåtar på sidorna.

 • Stålbalk

  få sen stålbalk så som du vill ha dem.

Snitt av olika FSB-balkar (bara fantasin sätter gränser) :

Exempel på profiler för våra svetsade balkar