Vi hjälper dig att beräkna dimensioner för hattbalkar

Forssells Smide erbjuder dimensionering av hattbalkar och även andra svetsade balkar med eget framtaget dimensioneringsprogram och projektering i Tekla. Vi levererar till hela Sverige och tillhandahåller kostnadseffektiv tillverkning och förutsättningar för ett smidigt montage. 

Forssells Smide har många års erfarenhet av HSQ-balk, som är en skräddarsydd hattbalk för byggindustrin. Vi benämner även balken FSB. Vår långa erfarenhet gör att du får förstklassig kompetens och hög servicenivå. Välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss »

Dimensionering för hattbalkar med den senaste tekniken

Dimensionering är viktigt för att fastställa hållfastheten samt nedböjning hos en bärande bjälklagsbalk. Utifrån lastförutsättningar från dig som kund utför våra konstruktörer dimensionering med våra egna beräkningsprogram, så att du får bärande balk med bästa möjliga resultat.

Dimensionering av hattbalk för snabb leverans till hela Sverige

Vi kan vara behjälpliga med en skräddarsydd helhetslösning så att du som kund får en smidig dimensionering för hattbalk – vi levererar dessutom till hela Sverige. Våra balkar tillverkas rationellt i vår egen svetsmaskin och är underkastade kontroll enligt vårt FPC-system som är uppbyggd enligt kraven i SS-EN1090. Vår svetsmaskin består av fyra MAG-svetsaggregat och en frammatningsanordning som kontinuerligt svetsar balken med ca 0,5 m/min. Svetsmaskinen har följande kapacitet:

  • maxhöjd 1 800 mm
  • maxbredd 1 000 mm
  • maxlängd 18 000 mm

Vi är rätt val när du behöver dimensionering av bärande balk. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor – vi hjälper dig!

BesöksadressDalhemsvägen 28, 141 46 Huddinge, Stockholm

LeveransadressFörrådsvägen 2, 141 46 Huddinge, Stockholm

Telefon08-774 08 30

ÖppettiderMån-tors 06:30-16:00
Fre 06:30-13:15