Vi dimensionerar er HSQ-balk i Uppsala

HSQ-balk, även FSB-balk kallad, är en skräddarsydd hattbalk för byggindustrin. Vi har många års erfarenhet av att leverera förstklassiga hattbalkar, där vår kompetens och erfarenhet följer med på köpet. 

Hjälp med att beräkna dimensioner för hattbalkar

Med vårt eget framtagna dimensioneringsprogram och projektering kan vi dimensionera era hattbalkar, liksom andra svetsade balkar. Vi på Forssells Smide levererar kostnadseffektiv tillverkning och rätt förutsättningar för ett smidigt montage till er verksamhet i Uppsala.

Välkommen att kontakta oss!

Dimensionering för hattbalkar – varför?

Att dimensionera hattbalkar är viktigt för att kunna fastställa hållfastheten och nedböjningen för en bärande bjälklagsbalk. Utifrån era lastförutsättningar utför våra konstruktörer dimensionering med hjälp av våra egna beräkningsprogram. Detta ger er en bärande balk med absolut bästa resultat.

Snabb leverans av dimensionerande hattbalkar till Uppsala

Forssells Smide hjälper er gärna med skräddarsydda lösningar för att ni ska få en smidig dimensionering av era hattbalkar. Vi tillverkar våra balkar i vår egen svetsmaskin, där vi har full kontroll över hela processen. Balkarna tillverkas enligt vårt FPC-system, som är uppbyggt enligt kraven i SS-EN1090.

Vår svetsmaskin

Svetsmaskinen består av fyra MAG-svetsaggregat som förs fram av en åkvagn, där balken kontinuerligt svetsas med ca 0,5 m/min. Svetsmaskinen har följande kapacitet:

  • Maxhöjd 1800 mm 
  • Maxbredd 1000 mm
  • Maxlängd 18000 mm

Så behöver du dimensionering av bärande balk – kontakta oss, så hjälper vi dig!

BesöksadressDalhemsvägen 28, 141 46 Huddinge, Stockholm

LeveransadressFörrådsvägen 2, 141 46 Huddinge, Stockholm

Telefon08-774 08 30

ÖppettiderMån-tors 06:30-16:00
Fre 06:30-13:15