Vi dimensionerar din HSQ-balk i Västerås

HSQ-balk, så kallad FSB-balk, är en skräddarsydd hattbalk för byggindustrin. På Forssells Smide besitter vi en bred kompetens och många års erfarenhet av att leverera hattbalkar i toppkvalitet.

Vi hjälper er att dimensionera era hattbalkar

Med hjälp av vårt eget framtagna dimensioneringsprogram och projektering hjälper vi er att dimensionera hattbalkar och andra svetsade balkar. Hos oss får ni en kostnadseffektiv tillverkning, där vi ser till att ni får rätt förutsättningar för ett smidigt montage till er verksamhet i Västerås.

Kontakta oss gärna!

Dimensionering ger bäst resultat

Med dimensionering av hattbalkar fastställs hållfastheten och nedböjningen för en bärande bjälklagsbalk. Genom att utgå ifrån era lastförutsättningar kan våra konstruktörer utföra dimensionering som ger er en bärande balk med absolut bästa resultat.

Snabb leverans har vi också!

Smidig, snabb dimensionering till Västerås

För att ni som kund ska få en smidig dimensionering av era hattbalkar utlovar vi skräddarsydda lösningar. Våra balkar tillverkas i vår egen svetsmaskin, vilket ger oss full kontroll över processen. Balkarna tillverkas enligt vårt FPC-system, som är uppbyggt enligt kraven i SS-EN1090.

Svetsmaskin med hög kapacitet

Svetsmaskinen består av fyra MAG-svetsaggregat som förs fram av en åkvagn, där stålet kontinuerligt svetsas med ca 0,5 m/min.

Svetsmaskinen har följande kapacitet:

  • Maxhöjd 1800 mm
  • Maxbredd 1000 mm
  • Maxlängd 18000 mm

När du behöver hattbalk i Västerås – hör av dig till oss så hjälper vi dig!